Vienna House vstoupí do Lichtenštejnska

Vídeň/Schaan, 13.07.2017  – Na jaře roku 2018 začne v lichtenštejnském Schaanu, ekonomickém centru země, vznikat nový Vienna House.

Představí se v něm nejmodernější trendy ve všech oblastech, důraz bude kladen také na nové koncepty baru a restaurace. V plánu je i projekt zahrnující tzv. urban gardening (komunitní zahradu).

Výstavba nového hotelu řetězce Vienna House by v lichtenštejnském Schaanu měla začít na jaře 2018. Projekt stavby hotelu, který bude čítat 162 pokojů a apartmánů, mají na starosti developerské firmy Forol Holding AG a Annagh Establishment. Stavební práce budou podle plánu trvat zhruba 18 měsíců. Očekávané náklady pak dosahují částky 40 milionů švýcarských franků.

Rupert Simoner, ředitel Vienna House, tento nový prestižní projekt komentuje: „Díky provozu hotelu v rakouském Dornbirnu jsme získali několik let cenných zkušeností s fungováním trhu v regionu. Spolupráce s renomovanými stavebními firmami Forol a Annagh i vstřícný přístup zástupců obce tvoří dokonalý stavební kámen pro tento náš nový vlajkový projekt. Máme skvělý tým a na realizaci Vienna House Drei Schwestern se všichni upřímně těšíme.

Nový hotel Vienna House Drei Schwestern bude mít skvělou polohu v dosahu čtyř států: Lichtenštejnska, Švýcarska, Rakouska a Německa. Právě tento aspekt činí z hotelu zajímavou možnost ubytování pro zástupce i obchodní partnery velkých nadnárodních firem z regionu, jakými jsou například Hilti, Ivoclar Vivadent, Thyssenkrupp Presta a Swarovski. Předpokládá se, že Vienna House Drei Schwestern bude lákat hosty z celé řady sektorů. Kromě turistů, obchodních cestujících a účastníků seminářů se hotel pokusí přitáhnout i místní obyvatele, které se bude snažit oslovit nabídkou hotelové restaurace. Díky bohatým možnostem parkování včetně vlastní garáže bude hotel ideální pro hosty, kteří přijedou autem.

Urs Peter Koller, výkonný ředitel stavební firmy Forol, vysvětluje: „Pevně věříme, že Schaan je dokonalým místem pro hotel Drei Schwestern, a to jak z hlediska samotné polohy, tak z hlediska dostupnosti. Zcela nový koncept cílí na specifické potřeby trhu v dané oblasti. Vienna House představuje skvělého partnera, který ví, jak naplnit opravdu náročné požadavky. Společnost Annagh se několik posledních let věnovala přípravě podkladů právě pro takový hotelový projekt. Nyní přistupujeme k zásadnímu kroku - samotné realizaci stavby hotelu.“

Koncept čtyřhvězdičkového superior hotelu přinese autentickou interpretaci lichtenštejnské tradice a kultury, a to napříč celým komplexem. Mezi klíčová témata bude patřit lichtenštejnské knížectví, okouzlující alpská příroda a místní inovativní duch, tradice i hodnoty. Hotel je pojmenován podle nedaleké hory se třemi vrcholy Drei Schwestern („Tři sestry“).

Hanno Konrad, člen vedení stavební společnosti Annagh, se vyjadřuje k průkopnickému hotelovému projektu a jeho unikátním trendům: „Design a realizaci hotelového projektu Drei Schwestern v Schaanu jsme pečlivě chystali řadu let. Díky spolupráci se švýcarskou firmou Forol se nám podařilo celý projekt sladit s potřebami trhu v Lichtenštejnsku i okolních regionech a zároveň do něj zakomponovat současné trendy. Mnohaleté zkušenosti Urse Petera Kollera a jeho týmu ve společnosti Forol, znalost regionu a postavení firmy Annagh v Lichtenštejnsku pro nás znamenají garanci uskutečnitelnosti tohoto projektu.”

Pokoje s příběhem

Design pokojů a junior suites budou zahrnovat prvky moderního Lichtenštejnska, okolních zajímavostí a místních přírodních krás. Hotel nabídne dokonalou rovnováhu mezi spaním, žitím a prací, a to v pohodlných pokojích různých kategorií. Koupelny jsou navrženy tak, aby připomínaly spíše privátní spa s vanou nebo velkou sprchou. Budou vybaveny prémiovými kosmetickými přípravky. Do pokojů i koupelen jsou navržena inteligentní svítidla, která se postarají o udržení co nejpříjemnější atmosféry. Všechny pokoje budou disponovat vysokorychlostní wi-fi zdarma a chytrou televizí.

Prostory a snídaně v kuchyni

Ve Vienna House Drei Schwestern nahradí klasickou halu útulný vstupní salon, kde se lidé budou moci setkávat a pracovat, přičemž budou mít pocit, jako by se nacházeli v obývacím pokoji. Salon bude pomyslným srdcem hotelu a bude spojovat recepci, bar i restauraci do jednoho komplexu. Právě tady se bude podávat první jídlo dne ve stylu „snídaní v kuchyni“. Zařízení a nábytek má odkazovat ke starým dobrým časům. Najdeme zde proto kamna na dřevo, hrnce, pánve, džbány na vodu, dobové kuchyňské pomůcky i společný velký stůl. Hostům se budou podávat vysoce kvalitní a zdravé pokrmy z místních surovin, celý prostor provoní čerstvě upečený chléb a káva. Snídaně v takové atmosféře dokáže zpříjemnit každý den. „Chceme své hosty nadchnout. Přesně takovou filozofii hodláme aplikovat v praxi v novém Vienna House Drei Schwestern v Schaanu, vysvětluje Rupert Simoner.

Místní kuchyně

Restaurace s působivými dobovými prvky a zimní zahradou se bude soustředit na současné kulinářské trendy, jakými jsou grilovaná masa, ryby i vegetariánské pochoutky. Chybět nebudou ani tradiční rakouské pokrmy, například legendární vídeňský řízek nebo Tafelspitz. V letním období zase hosté ocení útulnou oázu v podobě terasy a zahrady, které budou představovat ideální prostředí pro pořádání svateb, popracovních setkání nebo nedělního brunche.

Kreativní prostor pro mítinky

Inovativní design konferenčních prostor vytváří uvolňující prostředí, kde budou účastníky napadat ty nejzajímavější myšlenky... Zajištěny budou i originální a kreativní přestávky. Flexibilní mítinkové prostory s celkovou plochou 300 m² se budou moci využívat při různých událostech, mítincích nebo při představování produktů.

Projekt zahrady a wellness

Cílem Vienna House Drei Schwestern je maximální soulad s přírodou. Díky prvku populárních komunitních zahrad (tzv. urban gardeningu) si mohou hosté nasbírat čerstvé plody k snídani, pěstovat vlastní rostliny, sklízet čerstvé ovoce i zeleninu k zakousnutí nebo například zasadit strom. Hotel dále nabídne rozlehlý prostor pro fitness a wellness aktivity, kde nebude chybět vybavení pro kardio i silový trénink ani osobní trenéři, kteří hostům pomohou s kondičním cvičením v areálu i v pohádkovém okolí hotelu.

Facade_Visualisation_Vienna_House_Drei_Schwestern_Schaan__Liechtenstein.jpg