Vienna House Easy nově také v Lipsku

Vienna, 05.04.2017  – Vienna House, největší rakouská hotelová skupina, otevře v centru Lipska designový smart casual hotel pod značkou Vienna House Easy. Nájemní smlouva je již podepsána, otevření je naplánováno na začátek roku 2018.

Koncem března podepsala Vienna House nájemní smlouvu se společností BERKOM Grundstücks GmbH & Co. Hotels Leipzig am Brühl KG. Tím odstartovala řada změn a přestavba stávající budovy (někdejšího Novotelu) v centru města v blízkosti nádraží.

„Lipsko je jedním z nejžádanějších měst v Německu se zajímavou kulturní scénou, dobrými kluby, impozantní architekturou, živým centrem města a kreativní studentskou scénou," říká Rupert Simoner, CEO Vienna House. „Koncept Vienna House Easy ve stylu "smart a casual" se k městu skvěle hodí, proto jsem velmi rád, že naše další expanze směřuje právě do Lipska.“

Nový Vienna House Easy Leipzig má 206 pokojů včetně jedenácti apartmá a čtyř rodinných pokojů. Lobby v sobě kombinuje prvky baru, obývacího pokoje a živého místa pro setkávání obyvatel, hostů i návštěvníků. Stoly mají kolečka, a tak se dají dle potřeby snadno přesunout. Vysokorychlostní bezdrátové wifi je k dispozici zdarma, místo se tak plně přizpůsobí potřebám hostů. Kulinářská nabídka propojuje styl tradičních vídeňských kaváren a ležérního ducha doby. Jinými slovy místo, kde se „štrúdl potkává s poctivým pivem“. Je zde také malý obchod s regionálními, trendovými a sezónními produkty.

Snídaňová restaurace je stejně jako ve všech hotelech Vienna House Easy zařízena ve stylu pekařství. V hotelu je také plesový sál o rozloze 180 metrů čtverečních, dvě konferenční místnosti o velikosti 56 a 38 metrů čtverečních a dále otevřený prostor s flexibilním využitím. Hotel navíc disponuje venkovní terasou, která pestrým mixem lounge, kavárenského nábytku a závěsných křesel dovedně posouvá styl houpaček do 21. století.

Pokoje v jasných barvách jsou vybaveny kvalitními postelemi s pružinovým systémem a všechny koupelny jsou nově zrenovovány. Novinkou jsou rodinné pokoje v odlišném pojetí s patrovými postelemi. V moderním a pohodovém provedení představují novou dimenzi prostoru děti jistě ocení zážitkové koutky a propojení jejich pokoje s ložnicí rodičů.

V několika patrech nabízí hotel prvotřídní servis, na který jsme zvyklí u luxusní třídy. Jedná se o výběr polštářů, čtecí koutky, místo se šicími stroji a další samoobslužné prostory, například na cvičení. V osmém patře hotelu je velká fitness zóna s moderními stroji a dechberoucím výhledem na střechy Lipska.

Vienna House Easy Leipzig je digitální přesně tam, kde je to pro hosty přínosné. Standardem je online check-in, mobilní concierge s možností chatu s recepcí a další služby. Zaměstnanci jsou skutečnými a srdečnými hostiteli, kteří se pozorným způsobem se starají o každého hosta a návštěvníka.

Hotel se nachází pět minut chůze od náměstí a hlavního nádraží. Zaparkovat je možné v sousedních garážích.

O Vienna House:

Vienna House je synonymem pro cestování, nové zážitky a objevování. Pevně věříme, že skutečná krása je ukryta v maličkostech. Vienna House představuje hotely, každý s vlastním charakterem, ale se sdílenými hodnotami a cílem inspirovat naše hosty. Největší rakouská hotelová skupina – nově představena pod jednotnou značkou "Vienna House" – vlastní a provozuje městské a rezortní hotely, stejně jako jednoduché, ale stylové smart casual hotely „Vienna House Easy“. Společnost v současnosti zastupuje 2 200 zaměstnanců v devíti zemích: od Francie po Rusko, od Polska po Rakousko. Ve městech jako je Berlín, Bratislava, Bukurešť, Coburg, Drážďany, Karlovy Vary, Krakov, Jekatěrinburg, Lodž, Mnichov, Paříž, Praha a Trier. Vienna House je zapsanou ochrannou známkou společnosti Vienna International Hotelmanagement AG. www.viennahouse.com

Kontakt pro média:

Betina Welter, Head of Marketing and PR