Polska – perspektywiczny rynek dla grupy hotelowej Vienna House

Warszawa, 24.05.2016  – Austriacka sieć hotelowa planuje dalszą ekspansję w Europie Środkowo-Wschodniej. Z tego powodu grupa dołączyła do grona partnerów międzynarodowej konferencji Spotlight Hotel Investment Poland & CEE.

„Widzimy duży potencjał w polskim rynku hotelarskim i w ciągu najbliższych 4 lat chcemy poszerzyć portfolio naszych hoteli w Polsce o kolejne 4 obiekty. Konferencja Spotlight Hotel Investment Poland & CEE jest doskonałą okazją, żeby zaprezentować naszą kompetencję i doświadczenie w zarządzaniu obiektami hotelowymi oraz poznać nowe trendy na rynku hospitality w Europie Środkowo-Wschodniej. Dlatego zdecydowaliśmy się na wzięcie udziału w tej konferencji.” – przyznaje Rupert Simoner, CEO Vienna House.

Jego opinię potwierdza Aneta Kłodaś, organizator konferencji: "Rynki Europy Środkowo – Wschodniej, w tym polski rynek hospitality są bardzo atrakcyjne dla zagranicznych inwestorów. Dlatego też, organizując III edycję Spotlight Hotel Investment Poland chcemy pokazać możliwości, jakie daje on zagranicznym i polskim podmiotom".

Hotelowi eksperci z grupy hotelowej Vienna House - CEO Vienna House Rupert Simoner oraz Regional Director Vienna House Poland Tomasz Piórkowski - wezmą udział w dwóch panelach: „Rynek hotelowy w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej – Wprowadzenie” oraz „Chain Session”. Przez cały czas trwania konferencji goście będą mogli odpocząć i porozmawiać w specjalnej strefie spotkań Vienna House. Drugiego dnia grupa zaprasza do Vienna House Guest Zone, gdzie o godzinie 9:00 oraz 13:00 odbędzie się prezentacja sieci na temat jej wartości, sposobu zarządzania hotelami i możliwości współpracy z inwestorami.

Spotlight Hotel Investment Poland & CEE to konferencja poświęcona w całości rozwojowi branży hotelarskiej oraz sytuacji na rynku inwestycyjnym w Polsce oraz Europie Środkowo-Wschodniej. Odbędzie się w dniach 13-14 czerwca w Warszawie. Gromadzi  szerokie grono inwestorów, deweloperów, operatorów hotelowych i instytucji finansujących z kraju i zagranicy. Ponad 40 prelegentów będzie dyskutować o szansach rozwoju, finansowania i zarządzania projektami  hotelowymi w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej podczas różnych sesji tematycznych. Swoją obecność zapowiedziało około 200 decydentów z Polski i zagranicy.

Więcej informacji o konferencji oraz programie: www.spotlighthotel.pl

Logo_ViennaHouse_red_final_high-01.png
andels-by-Vienna-House-Lodz-exterior-eisenberger.jpg